top of page

Danny Nooy

Danny staat al ruim 20 jaar op de planken en het theatervak zit in haar DNA, zoals ze het zelf noemt. Opgegroeid in een familie waar het theaterbloed al ruim honderd jaar stroomt, wilde Danny maar 1 ding: het toneel op!

Ze volgde opleidingen aan de Akademie voor Kleinkunst en acteerschool De Trap. Ze begon haar carriére in het Musical-Café in Showbizzcity Aalsmeer waar zij samen met Casey Francisco, Alberto ter Doest en Claudia de Graaf de highlights uit de musicals ten gehore bracht. Hierna volgden tal van Dinnershows op meerdere locaties in Nederland. Ze speelde en zong in de musical "Spelenderwijs" van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans en trad op in theaterrestaurant De Suikerhof in Amsterdam. Ze speelde gastrollen in o.a. Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden en in commercials zoals de LOI-reclame met Wolter Kroes.

Naast dit alles trekt ook het werk achter de schermen haar en ze werkte als produktie en regieassistent bij o.a. cabaretgroep Purper, verzorgde kostuums voor o.a. René Froger en volgde een opleiding regie.

 

Ze vormde samen met haar moeder, Hanny Vree, het muzikale duo De Mokumse Mokkels. In 2010 stond zij naast Carry Tefsen, Hanny Vree, Henk Poort, Bob Fosko en Robbert Besselaar in 'Omdat Ik Zoveel Van Je Hou", een muzikaal eerbetoon aan haar eigen theaterfamilie Nooy. Recent speelde Danny in de musical "'t Schaep met de vijf Pooten". Ze speelde de rol van Dr. North in de musical 'ONE' en regisseerde de musical 'Jesus Christ Superstar' bij OVA, musicalvereniging Amstelveen.

Ze schrijft teksten, geeft workshops, is werkzaam als docent, vocal-coach en regisseur. Samen met levenspartner Robbert Besselaar treedt zij op in meerdere zelf geproduceerde en geschreven muzikale programma's waaronder de Musical Mania Show en een eigentijds programma voor senioren. Hierin kan zij haar diversiteit aan vocale talenten optimaal benutten. Van operette tot levenslied, musical en kleinkunst repertoire, geen C gaat haar te hoog!
 

Actrice - Zangeres  - Coach

© Copyright Pitufa Produkties
bottom of page